Nyheter

<content/uploads/2022/06/Resized_20220519_0911201-246×300.jpg” alt=”” width=”246″ height=”300″ class=”alignnone size-medium wp-image-658″ /> Nu har vi laddat med byggmaterial och väntar enbart på bygglovet. Snart ska vi utveckla och utöka vår verksamhet i nya lokaler som ligger på bottenplan, är handikappanpassade och har bättre parkeringsmöjligheter. Vi ser fram emot ett spännande projekt och vi hoppas kunna flytta in i slutet av året. Fredag, den 13:e maj, håller vi kliniken stängt pga en ergonomiutbildning med en fysioterapeut/ ergonom. Vi ska lära oss att undvika arbetsskador genom att förbättra vår arbetshållning. Vid behov kontakta oss gärna via mail eller SMS. Är du vår nya kollega? Nu söker vi en tandsköterska till vårt nya tandvårdsteam på Norrtandskliniken. Trivs du med patientarbete, är glad och social så är du välkommen med din ansökan! Via mail: gallivare@norrtand.se


Vi önskar våra patienter en Glad och Fridfull Påsk
Vi har stängt fredag och måndag och är tillbaka nästa vecka på tisdag.

Klicka på länken för att få mycket intressant information om tandlossningssjukdomar och hur de påverkar vår allmänna hälsa.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/impotens-och-graviditetskomplikationer-kan-kopplas-till-dalig-tandhalsa
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/tandlossning-borjar-ofta-vid-37-40-ars-alder-kan-vara-dodlig-riskfaktor


Vill du bli vår nya arbetskamrat?
Nu söker vi för vår privata tandklinik i Gällivare en engagerad tandläkarkollega som ska komplettera vårat team. I nuläge är vi 1 tandläkare, 1 tandhygienist och 2 tandsköterskor. Vi har även ett modernt utrustat tandtekniskt laboratorium med 2 tandtekniker.
Vi jobbar med vuxentandvård i alla odontologiska områden och har ett stort patientklientel.
Du kommer att få bra handledning av en erfaren kollega och utmärkta utvecklingsmöjligheter.
Välkommen till en ny period i ditt yrkesliv under Norrskenet i den fantastiska norrbottniska naturen. Gällivare är en stad som har allt du behöver alldeles nära och lockar med möjlighet till skidåkning, jakt och fiske.
Vi kan hjälpa dig med att skaffa lägenhet.
Välkommen till oss!


Vi önskar våra patienter Gott Nytt År!


Vi önskar våra patienter God Jul!
Vi jobbar mellandagarna enligt våra ordinarie öppettider.

I fredags har vi från Norrtand haft en givande utbildningsdag med våra kollegor från Polarkronan. Bland annat har vi gemensamt diskuterat olika behandlingsmöjligheter och rutiner som gäller på båda tandklinikerna. Att lyssna på olika kollegors synpunkter är alltid viktigt för att lära sig och utveckla verksamheten till våra patienters bästa. Naturligtvis har vi också haft kul tillsammans med god mat och andra aktiviteter på Skogshotellet i Koskullskulle.
Extra kul att 3 privata tandvårdsteam i Gällivare har startat upp ett tätare samarbete för att våra patienter ska garanteras en utmärkt patientsäkerhet och den bästa servicen med de resurser vi har.
Välkomna!På fredag den 26:e november har vi från Norrtand en gemensam utbildningsdag med våra kollegor från tandkliniken Polarkronan. Vi har därför stängt. Behöver du komma i kontakt med oss så skicka gärna ett SMS eller ett mail.Vi svarar så fort vi har möjlighet.
Har du som vår patient akuta besvär som inte kan anstå som tex svår värk och/eller svullnad kan du ringa till Östermalmstandläkaren i Kiruna under 070-592 81 85 som försöker hjälpa dig.
Välkommen tillbaka till oss på måndag den 29:e november.


På onsdag den 20:e oktober och på torsdag den 21:e oktober har vi opererande verksamhet på kliniken och därför begränsade övriga tandbehandlingar. Behöver du dock komma i kontakt med oss så är du välkommen via mail eller via telefon.


Norrtand är ansluten till Försäkringskassan och du som patient hos oss har därför rätt att ta del av tandvårdsstödet samt att använda det Allmänna och Särskilda Tandvårdsbidraget för dina behandlingar. Detta sker automatiskt via vår inrapportering till Försäkringskassan. På vår klinik gäller vår tandvårdstaxa. Har du som patient ett läkarintyg för så kallad S-, N- eller F-tandvård ber vi dig kontakta Folktandvården för dina behandlingar. Dessa behandlingar kan vi tyvärr inte längre erbjuda. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till oss.

Nu har kliniken fått en ny medarbetare: Roland . Vår tandtekniker Sanna kallar honom sin älskling.

Roland är en tredimensionell fräs som kan bl annat fräsa keramikkronor och broar i zirkonia.

Efter tandläkaren har förberedd dina tänder för en tandersättning scannar vi in tänderna med vår nya 3Shape scanner vilket har för dig som patient fördelen att du slipper få ha avtrycksmaterial i munnen för att göra en ”avgjutning” av dina tänder.

Sedan skickas scanningen av dina tänder till Sannas dator i tandtekniska laboratoriet då hon designar en tandersättning som precis passar dig.

Den designade tandersättning skickas sedan till Roland vår nya fräs som fräser ut din tandersättning ( bro eller krona) ur en keramikdisk.

Sedan kvarstår en del efterarbete och snart är din tandersättning klart för utlämning: Alldeles ”lokalproducerad” och klimasmart då vi slipper att skicka arbeten genom halva landet. Välkomna till oss!


Tänderna är en av de mest drabbade kroppsdelarna vid idrottsskador och närkamp med klubba är en av de vanligaste orsaken till att skador på tänderna uppstår. Därför genomförde Svenska Ishockeyförbundet i säsongen 2003/2004 en ny regel att alla spelare födda 1984 eller senare måste bära tandskydd i kombination med visir. Skyddet skall vara individuellt utprovat av en tandläkare och tillverkat av en tandtekniker. Tandskyddet skall vara gjort i CE godkänt material. Dessutom skall ett intyg utfärdas som uppfyller Förbundets kriterier så att försäkringen betalar i fall en tandskada uppstår.
Oavsett om du spelar ishokey, håller på med boxning eller annan närkampidrott är det viktigt att skydda sina tänder under träning eller match. Vi framställer tandskydd som passar perfekt just för dina tänder. Välkomna!

Till våran klinik hör även ett tandtekniskt laboratorium. Detta ger oss möjligheten att tillverka tandkronor, tandbryggor, proteser, bettskenor /idrottsskenor och implantatkronor på orten. Väntetiderna för våra patienter blir därmed kortare samt att arbeten har alltid mycket bra kvalitet. Här får du se några ”före” och ”efter” bilder från arbeten som våran tandtekniker har tillverkat. Självklart har vi patienternas tillåtelse att använda bilderna.
Välkommen till oss!

En trasig implantatbro som reparerades

Underkäksframtänder som har fått tandkronor

En underkäksbro

En framtandskrona som tillverkades i vittguld enligt patientens önskemål


Fom vecka 32 ( 9. augusti) har vi öppet hela veckan enligt ordinarie öppettid. Välkomna!


Vi önskar våra patienter en Trevlig Midsommar!


Sommar, sol och semester! Även vi på Norrtand har börjat med våra semestrar och har därför begränsade öppettider under sommaren.
Vecka 26 jobbar vi måndag från kl 13.00-19.00 samt tisdag till fredag från kl 07.00 till kl 13.00.
Vecka 27 till inklusive vecka 31 jobbar vi måndagar kl 13.00 – 19.00 samt tisdagar och onsdagar kl 07.00-13.00. På torsdagar och fredagar håller vi kliniken stängt.
Vi önskar våra patienter en härlig sommar!

Öppna gärna länken nedanför och läs om vilka risker tandlossningssjukdomar innebär.

Tandlossning ökar risk för hjärt-kärlsjukdom och diabetes – och tvärtom (Region Norrbotten)


Norrtand har fått förstärkning! Vi hälsar Simon -som har börjat jobba hos oss som tandsköterska i assistans, sterilen och receptionen -varmt välkommen. Läs hans presentation under ”Möt vårt team”


Vi önskar våra patienter en fridfull Kristihimmelfärdsdag med förhoppningsvis bra väder! Fredag, den 14:e maj håller vi stängd. Vi är åter i tjänst på måndag den 17:e maj kl 13. Välkomna!


Påsken närmar sig nu med stormsteg. Vi stänger kliniken på Skärtorsdag kl 13 och är åter i tjänst tisdag därpå kl 13. Vi önskar våra patienter en Glad Påsk!


På fredag den 19:e mars håller vi kliniken stängt eftersom vi ska genomföra vår årliga teamdag då vi diskuterar och justerar våra klinikrutiner för våra patienters säkerhet och trygghet. Samt att vi ska ha kul med varandra som tack för fantastiska och kompetenta medarbetare som Norrtand har. Resten av veckan har vi mottagning som vanligt, välkomna!


Här ser ni vår receptionist Susanne i hennes lilla ”hörnkontor”. Henne möter ni när ni tar kontakt med oss via telefon eller mail. Välkomna!


Igår hade vi besök av dessa proffsiga killar som genomförde den årliga valideringen och servicen av våra röntgenapparater och all utrustning i sterilen så att allt fungerar enligt riktlinjerna och du som patient kan känna dig trygg och säker hos oss.


Vi önskar våra patienter en God Fortsättning på det nya året 2021 som vi tar emot med öppna armar och i hopp om att vi alla håller oss friska och glada.
För att undvika smittspridning av Covid-19 bär vi som personal alltid skyddsutrustning och följer strikt hygienriktlinjerna.
Vi vill också att alla patienter och besökare som vistas i våra vårdlokaler
1. spritar sina händer,
2. använder skoskydd och
3. använder munskydd (source controll).
Handsprit, mun- och skoskydd finns på vår klinik och du som patient ska använda dessa.
Vi är rädda om varandra och behöver framförallt skydda våra medmänniskor som befinner sig i riskgrupper.
Varmt välkommen till oss !


Vi önskar våra patienter God Jul och Gott Nytt År!
Kliniken har stängt 24.-27. december samt 31.december till 1. januari. Vi har begränsad mottagning mellandagarna och behöver ni komma i kontakt med oss maila gärna till gallivare@norrtand.se.
Fom 4:e januari har vi öppet som vanligt.
Ha ni nu riktigt mysigt och ta hand om varandra!

Vi önskar våra patienter en mysig 3:e advent.

Vi önskar våra patienter en fridfull första advent.


Torsdag eftermiddag den 26:e november och fredag förmiddag den 27:e november opererar Johan från tandkliniken Tandborsten våra patienter på vår klinik. Han installerar implantat och opererar visdomständer. Vi har för begränsad övrig verksamhet. Du kan dock nå oss via mail till gallivare@norrtand.se eller via telefon på 079 079 09 70. Välkomna!


Behöver du en brygga eller en krona? Våra tandtekniker tillverkar tandersättningar i vårt eget tandtekniska laboratorium. Det innebär för dig som patient mindre väntetid innan du får tandersättningen samt bättre service. Behöver du som patient nya helproteser kan du få dem klara inom en vecka. Vill du ha ett tandskydd för idrott ( t ex för hokey och kampsport) så är du rätt hos oss. Du får en skena inom kort tid med ett intyg som du behöver för ditt försäkringsbolag om du blir skadad under idrotten. Välkomna!


Vår fasta telefoni har upphört. Du kan dock nå oss under vårt annat telefonnummer 0790790970 eller via mail till gallivare@norrtand.se
Välkomna!


Fom v 42 gäller våra vinteröppettider. Då har vi mottagning måndagar, tisdagar och torsdagar från kl 13 till kl19. Onsdagar och fredagar har vi öppet kl 7 till kl 13. Välkomna till oss!

Idag blev det läcker tårta på jobbet: vår tandtekniker Sanna firar 1 års jubileum hos oss på NORRTAND

Vi gratulerar vår Carolina till sin tandsköterskaexamen: bra jobbat!

NORRTAND går på semester fredag den 10:e juli och vi är åter i tjänst den 27:e juli.
I fall ni behöver akut hjälp så ber vi er kontakta Folktandvården.
Med några fina sommarfoton från en polsk tjej önskar vi er en härlig sommar. Håll er friska och så ses vi snart igen.

”Kunden är kungen”
Idag har vi lämnat ut en alldeles speciell tandkrona


Torsdag den 25:e juni har vi personaltandvårdsdag och tar hand om våra egna tänder. Vi håller därför kliniken stängt. Behöver du komma i kontakt med oss så skicka gärna ett mail till gallivare@norrtand.se


Vi önskar våra patienter en glad och fridfull midsommar. Var rädda om varandra, håll avstånd och tänk alltid på handhygienen. Håll er friska och glada!


Nu har vi satt upp en distanseringsskärm i receptionen för att skydda både patienter och personal när vi som personal har tagit av visiret för att prata med våra patienter. VI ÄR RÄDDA OM VARANDRA!

På grund av ledighet har vi i nuläge lite svårt att svara i telefonen medan vi är under patientbehandling. Behöver ni komma i kontakt med oss så skicka gärna ett mejl till gallivare@norrtand.se eller ett SMS till 0790790970. Vi hör av oss så fort vi har möjlighet. Välkomna!


Vi kan nu erbjuda behandling med Air-flow. Air-flow fungerar som en luftpolering av tänderna. En av många fördelar är att den kommer in mellan och bakom tänderna och på så sätt kan alla missfärgningar tas bort och inte bara de på tändernas framsidor. Air-flow innehåller inga skadliga partiklar utan en kombination av luft, vatten och salt. Missfärgningar orsakade av t ex tobak, kaffe, te, rött vin med mera avlägsnas effektivt och smärtfritt. Air-flow kan med fördel användas för en skonsam rengöring kring kronor, broar och tandimplantat. Du får gärna kombinera din hygienistbehandling med Air-flow. Välkomna!

I maj börjar vi jobba efter vårt sommarschema:
måndagar + tisdagar kl 13.00-19.00
onsdagar, torsdagar och fredagar kl 07.00-13.00
Välkomna!

Läs och lyssna på våra specialister för parodontologi hur tandlossningssjukdom påverkar vår allmänna hälsa och tvärtom.

https://www.norrbotten.se/sv/Utveckling-och-tillvaxt/Utveckling-inom-halso–och-sjukvard/Nyhetsarkiv-FoU/Tandlossning-okar-risk-for-hjart-karlsjukdom-och-diabetes–och-tvartom-/


NORRTAND har inlett ett samarbete med tandläkaren Johan Roslund från Luleås tandklinik TANDBORSTEN som kommer till oss för att utföra vissa kirurgiska ingrepp så som implantatinstallation och avlägsnande av djupt retinerade visdomständer. Det underlättar för våra patienter som nu slipper långa köväntetider hos Region Norrbotten samt onödiga resor till Luleå.
Vi kommer att kontakta alla våra patienter som väntar på en operation framöver för att boka operationstider på vår klinik.
Välkommen till oss!


Påsken väntar alldeles runt knuten och då tar vi från NORRTAND lite ledig. Skärtorsdag slutar vi kl13 och vi är åter i tjänst tisdag nästa vecka kl 13.
Vi önskar er alla en fridfull Påsk, var rädda om varandra och håll er pigga och krya

Vi håller vår tandklinik öppet som vanligt eftersom våra patienter behöver vår hjälp. Vi följer de basala hygienriktlinjer inom vården som betraktar varje patient som en möjlig smittbärare. Det betyder att vi desinficerar våra händer flera gånger under en patientbehandling, vi använder handskar, munskydd/ visir, skyddsglasögon både för personal och patient. Vi desinficerar ytorna i behandlingsrummen, receptionen, röntgen-och väntrummet och sterilen, vi spritar av handtagen samt alla ytor som kommer i direkt kontakt med patient eller personal, vi desinficerar, steriliserar och autoklaverar enligt riktlinjerna. Handsprit för er som patienter finns i väntrummet, receptionen och badrummet.


Personer som vistats i riskområden och/eller haft kontakt med personer som vistats i riskområden uppmanas att inte besöka oss på 14 dagar efter hemkomst för att minska risken för virusspridning.
Vi själva på NORRTAND har bokat av alla utbildningar under de närmaste veckorna för att undvika onödiga resor och folkansamlingar.
Har du som patient en bokad tid och känner dig förkyld eller inte riktigt kry ber vi dig att informera oss och boka om din tid. Du når oss antingen via telefon eller via mail gallivare@norrtand.se . Kan vi inte svara just när du ringer så skicka gärna ett SMS till 079 079 09 70 eller lämna ett meddelande på 0970-15555. Vi hör av oss så fort vi har möjlighet.
Det är viktigt att vi tar hänsyn till varandra!


Idag firar vår Lena 1 års jubileum hos oss på NORRTAND och 10 år som tandhygienist. Vi är så glada att ha en sådan kompetent medarbetare

Är du förkyld och funderar om du orkar komma till din bokade tandläkar-eller tandhygienisttid? Det går bra att lämna återbud även på morgonen samma dag, bara vi har chansen att ringa in en annan patient i stället för dig. Vi kommer att vara generösa med återbudsdebitering. Vi tycker det är viktigt att vi inte smittar varandra. Krya på dig i stället och meddela oss ditt återbud helst via mail om vi inte hinner svara i telefonen.


Visste du att parodontit (tandlossningssjukdom) är en infektionssjukdom, som kan påverka din allmänhälsa? Personer med parodontit har 30 % högre risk att drabbas av en hjärt-kärl-sjukdom än personer utan parodontit. Parodontit är associerat med högre risk att få typ 2-diabetis. Forskarna hittade samband mellan parodontit och cancer, t ex tungcancer, strupcancer, magcancer, koloncancer och bukspottkörtelcancer. Man hittade också samband mellan parodontit och Alzheimer.
Vill du veta om du har parodontit och behöver därför behandling ? Välkommen hos oss på NORRTAND!


Nu har vi på Norrtand uppdaterat våra kunskaper inom Hjärt-Lung-Räddning, ett viktigt inslag, tycker vi.


Vi önskar våra patienter och samarbetspartner God Jul och Gott Nytt År!
Vi är åter i tjänst den 2:a januari.


Vi önskar våra patienter en fridfull 3:e advent


Idag säger vi från Norrtand hej då till vår fina och glada Frida som ska flytta till Uppsala för att börja ett nytt kapitel i sitt liv.
Vi kommer att sakna dig , vår virvelvind, och önskar dig lycka till


Om du som patient har en bokad behandlingstid vilken du har fått förhinder till, så ber vi dig att lämna återbud i god tid. Vi har då möjlighet att kalla in en annan patient som väntar på att få tandvård. Du kan nå oss via telefon, men säkrast via mail till gallivare@norrtand.se eller via SMS till 0790790970.
Uteblivande besök eller sena återbud debiterar vi med 900 SEK. I sjukdomsfall gör vi en individuell bedömning.
Vi kommer alltid med patienten personligen överens vilka tider som bokas. Vi brukar skicka ut påminnelse-SMS 2 dagar innan besöket, dock tyvärr krånglar systemet ibland. Därför är det extra viktigt att du som patient själv håller koll på dina behandlingstider.
Välkomna till oss!


Idag fick vi en ny kollega. Susanne ska hjälpa oss i receptionen och i sterilen. Välkommen till teamet.


Här ser ni Sanna som nu har designat och fräst sin första egna keramikkrona hos oss på NORRTAND.
Vi önskar våra patienter en trevlig hösthelg!


Norrtand hälsar tandtekniker Sanna Vennström Olsson varmt välkommen till sitt team. Läs mer om henne under ”Möt vårt team”.


På grund av semester har vi v 41-43 mottagning:
måndagar+ onsdagar kl 13.00- 19.00
tisdagar, torsdagar, fredagar kl 07.00- 13.00

Fom v 44 har vi mottagning:
måndagar kl 13.00- 19.00
tisdagar, onsdagar, torsdagar kl 07.00- 19.00
fredagar kl 07.00- 13.00

Välkomna!

Vi utbildar och uppdaterar oss för er och håller därför kliniken stängd den 3:e och 4:e september. Ni kan dock nå oss via mail.

Vi hälsar i vårt team Carolina varmt välkommen. Carolina utbildar sig till tandsköterska och gör sin praktik hos oss på Norrtand. Läs mer om henne under ”Möt vårt team”


Vi har uppdaterat våra öppet-tider för de närmaste veckorna under ”Kontakta oss”.


Nu har semestrarna tagit slut och hela styrkan är på plats igen. Vi har mottagning måndag till torsdag från kl 07.00 till kl 19.00 och på fredagar har vi öppet till kl 13. Välkomna till oss!
NORRTAND-teamet hälsar Carolina ( till vänster längs fram i bilden) varmt välkommen. Carolina skall utbilda sig på distans till tandsköterska och förstärker under sin praktik Joannas och Lenas team.

Vecka 30 är vi tillgängliga måndag-onsdag från kl 07.00 till kl 13.00. Torsdag har vi mottagning från kl 13 till kl 19 och fredag håller vi stängd. Vill ni komma i kontakt med oss så maila gärna till gallivare@norrtand.se.


Vår klinik har öppet för er även under juli- månad. Vi är tillgängliga måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar från kl 07.00-13.00 och torsdagar kl 13.00-19.00. Om ni vill komma i kontakt med oss så maila gärna till gallivare@norrtand.se. Vi svarar så fort vi har möjlighet.

Vi önskar våra patienter en Glad Midsommar! Vi har stängt på fredag och är åter i tjänst på måndag.

Sommaren har äntligen kommit till Norrbotten och därmed börjar också vår personal gå på semester. Norrtand har öppet hela sommaren dock har vi begränsade öppetider. Våra ordinarie öppettider under juni är : måndagar, onsdagar och fredagar 07.00-13.00 samt tisdagar och torsdagar 13.00-19.00. Vi svarar på mail och på telefonmeddelanden så fort vi har möjlighet. Vårt tandtekniska laboratorium har öppet hela sommaren. Har du problem med tex en trasig protes så är du välkommen dit.


Vi önskar våra patienter en Trevlig Valborg!


I torsdags hade vi glädjen att hälsa välkommen på vår klinik specialisttandvården för parodontologi(tandlossningssjukdomar) . Det är alltid bra för våra patienter att kunna träffa specialisterna på ort för att diskutera tillsammans med specialisterna och våra erfarna tandhygienister sin behandling och inte behöver åka ner till Luleå enbart för det. Vi som team tog även möjligheten att uppdatera och utbilda oss. Så kan ni som patienter känna er trygga hos oss.

Nu kan du även nå oss på vår mobiltelefon. Skicka gärna ett SMS om vi inte hinner svara. Vårt nummer är: 079 079 09 70. Välkomna!För ett år sedan har vi efter 4 månaders ombyggnation öppnat vår fina tandklinik NORRTAND mitt i Gällivares hjärta. Vi har börjat vår verksamhet med 3 medarbetare och har nu vuxit till 2 tandvårdsteam med 6 medarbetare samt att vi har öppnat klinikens tandtekniska laboratorium. Nu kan vi ta emot våra patienter hela dagar under veckan samt att vi kan tillverka de flesta tandersättningar själva på plats. Med stolt och glädje tittar vi som team tillbaka på ett mycket givande år tillsammans med våra fantastiska patienter. Välkomna till oss!
Se nu på lite bilder hur lokalerna förändrades under byggnationen.


Vi önskar tandläkaren Joanna Panek och tandhygienisten Lena Savolainen varmt välkomna till NORRTAND teamet. Vi hoppas att ni kommer att trivas med våra patienter och era nya arbetskamrater. Vi kommer nu att kunna ha mottagning måndagar till torsdagar kl 7-19 samt fredagar kl 7-13. Välkomna!


Efter en omfattande undersökning genom vår tandhygienist Pilar samt en noggrann bedömning av din tandhälsa genom Pilar och tandläkaren Clivia kommer du att kunna träffa vår profylaxtandsköterska Frida som hjälper dig med att hitta precis rätt sätt att hålla dina tänder friska.


Nu tar vi på NORRTAND julledig och är åter i tjänst den 2:a januari 2019.
Vi önskar våra patienten en skön och fridfull Jul och Gott Nytt År, välkommen åter!


Med stor glädje hälsar vi vårt nya tandvårdsteam välkommen. Fom mars 2019 får vi förstärkning av Joanna Panek, legitimerad tandläkare, Lena Savolainen, legitimerad tandhygienist och Mia Kilpelä, tandsköterska (tyvärr inte med på bild). Det känns härligt både för oss och för våra patienter att få dessa yrkeskunniga och trevliga medarbetare till NORRTAND -teamet.
Vill du som patient lista dig hos oss så skicka gärna dina uppgifter till gallivare@norrtand.se


Nu har vi äntligen fått vårt nya CAD/CAM system vilket innebär att vi i framtiden kan tillverka de flesta keramikkronor i vårt eget tandtekniska laboratorium. Vi kan därmed undvika transportvägar till Luleå och patienterna kan få sin tandersättning efter relativ kort tid. Vi har även möjlighet att scanna in tänderna i stället för att göra avtryck med avtrycksmassa. Det ska bli så spännande och vi ser fram emot att kunna erbjuda en bättre service till våra patienter.


Under vecka 48 färdigställer vi vårt tandtekniska laboratorium NorrTand Teknikvilket innebär bättre service för våra patienter. Bland annat kommer vi att framställa porslinskronor, proteser och bettskenor i vårt eget laboratorium och ni som patienter har kortare väntetid tills ni får era färdiga arbeten då vi sparar in postvägar till Luleå.
Vi har även i många fall möjligheten att scanna in era tänder i stället att behöva göra avtryck.
Vi kommer att ha kliniken stängd onsdag den 28:e november pga utbildning i vårt nya CAD/CAM system och scanningen.

Nu söker vi förstärkning till vårt team!

Vi söker en legitimerad tandläkare, en legitimerad tandhygienist och en tandsköterska till vår tandklinik i centrala Gällivare. Vi är i nuläge ett team bestående av en tandläkare, en tandhygienist , en tandsköterska och en tandtekniker. Kliniken består av 2 behandlingsrum, ett tandtekniskt laboratorium samt opg-rummet. Vi bedriver modern vuxentandvård med nyaste utrustning och förfogar fom november 2018 över egen CAD/CAM teknik.
Trivs du med patientarbetet, vill du jobba och utveckla dig i en familjär atmosfär så är du välkommen med din ansökan till NORRTAND, Smedjegatan 2, 98232 Gällivare eller via mail till gallivare@norrtand.se
Välkomna med er ansökan!
Sista ansökningsdag är 30.november 2018.

Clivia och Göran tar nu semester för att jaga fågel och träffa vänner. Pilar fortsätter som vanligt, hon kommer dock inte hinna svara i telefon eller lyssna av telefonsvararen. Om ni behöver komma i kontakt med oss så skicka gärna e-post till gallivare@norrtand.se. Vi svarar er så fort vi har möjlighet. Den 15:e och 16:e oktober är kliniken helt stängd pga utbildning men i slutet av månaden är vi tillbaka med full bemanning.


Vi gratulerar Frida till sin examen som tandsköterska och hälsar henne varmt välkommen till Norrtand-teamet! Det ska bli kul för både oss kollegor och för våra patienter att jobba med dig!


Från och med november kan du boka tid för tandblekning hos oss på NORRTAND. Första behandlingen utförs alltid på kliniken och omfattar en allmän bedömning av din tandstatus, om och vilken tandblekningsmetod vi rekommenderar speciellt för dig samt första användning av respektive tandblekningsprodukt under vår uppsikt. Därefter kan behandlingen utföras hemma. Kostnaderna beror helt på respektive tandblekningsmetod. Genom tandblekningen kan missfärgningar kemiskt brytas ner utan att skada tänderna. Resultaten är väldigt stabila och kan vara under många år. Detta beror dock mycket på dina närings- och livsstilvanor. Tandblekningen kan därför behöva upprepning för att bibehålla den nyans som önskas. Tandblekningen går ej att utföra vid dålig tandstatus som t ex permanenta kariesangrepp mm.
Välkommen till oss! För att boka din tid når du oss bäst via mail gallivare@norrtand.se


Efter en liten getingjakt på kliniken i morse har vi nu löst problemet: fönstret är stängt och sedan fick vi ett fantastiskt hjälpmedel av en härlig patient. Vi blev så glada, tack så mycket! Norrtand-teamet önskar er alla en trevlig helg!
För att öka vår tillgänglighet har vi i fortsättningen telefontider på måndagar och fredagar mellan kl 08.00-09.00 och på onsdagar mellan kl 12.00-13.00 för er som vill nå oss snabbt. För övrigt går det bra att tala in ett meddelande eller maila till oss. Ni som vill registrera er hos oss ber vi att maila era uppgifter som person-och telefonnummer samt adress.
Norrtand-teamet önskar er alla en fin höst!

Nästa vecka (v 33) tar Clivia och Göran från onsdag till lördag en kort time out från jobbet för att träna hundarna och njuta på fjället. Pilar finns dock på kliniken och hon kan hjälpa er med det mesta.

Snart går Pilar på en kort, men väl förtjänt semester. Vi i teamet önskar henne ”skit fiske” och bra väder!


Snart tar Frida en kort time out från oss på Norrtand för att ingå äktenskap med sin Daniel. Vi önskar allt gott och lycka till på färden.

Vi önskar våra patienter en härlig sommar! Vi finns på kliniken i fall ni behöver vår hjälp.
Idag har vi fått besök av kära arbetskamrater från Folktandvården: vi blev så glada!

 

På grund av den rådande tandvårdssituationen i länet har vi den sista tiden allt oftare fått förfrågningar av patienter som ENBART önskar akuttandvård. NORRTAND utför planerad och förebyggande revisionstandvård. Det innebär att alla våra patienter får genomgå en omfattande första undersökning där man får en överblick över hela munnens hälsostatus samt att vi gemensamt lägger upp en vårdplan som är individuellt anpassad till varje patientens behov. Efter att alla tandhälsoproblem är åtgärdade planerar vi tillsammans med patienten en revisions- och profylaxplan. NORRTAND har som behandlingsfilosofi att ge våra patienter förebyggande och stabil tandvård med framförhållning. Naturligtvis prioriterar vi våra revisionspatienternas akuta behov. Välkomna