Möt vårt team

Legitimerad tandläkare Clivia Erdel-Kickeritz


Jag har mina rötter i Thueringen, Östtyskland, där jag utbildade mig till tandläkare på Friedrich-Schiller-Universitet Jena. Efter mina studier jobbade jag på tandläkarhögskolan i Jena och utbildade tandläkarstudenter. Sedan öppnade jag en egen tandklinik och jobbade där med 4 medarbetare i 10 år. 2002 flyttade jag till Norrbotten och började jobba som allmäntandläkare på FTV Gällivare. Där har jag varit verksam som tandläkare i 15 år. Jag stortrivs med mitt yrke som tandläkare i Gällivare då jag kan använda min kunskap för patienternas bästa varenda dag.

Läs mer om Clivia

Det jag tycker bäst om att bo i Norrbotten är att kunna vara en del av denna fantastiska natur, att kunna umgås med fina, jordnära människor. Jag ser fram emot att träffa både bekanta och nya patienter i vår klinik. Genom att visa empati, att vara uppdaterad och noggrant hoppas jag, att du som patient kan känna dig hemma i vår tandklinik.

Tandtekniker Göran Sahlen


Jag är född i Boden och har varit tandtekniker sedan 1974. 2003 flyttade jag till Gällivare och har sedan dess jobbat som tandtekniker på FTV Gällivare.

Jag kommer på Norrtand framför allt arbeta på tandtekniska labbet.

Jag ska även stödja och serva tandläkare och tandhygienist i deras vardagliga patientbehandlingar. Jag ser fram emot att träffa er patienter hos oss i vårt team!

Legitimerad tandhygienist Lena Savolainen


2010 tog jag min tandhygienistexamen vid Umeå universitet. Jag började då arbeta som tandhygienist på folktandvården i Jokkmokk samtidigt som jag valde att fortsätta studera vid Umeå universitet ytterligare ett år för att avlägga kandidatexamen i oral hälsa.
2011 flyttade jag till Luleå och arbetade på folktandvården Bergnäset.
2012 fick jag hemlängtan och har sedan dess arbetat på folktandvården i Gällivare.
Under åren på folktandvården har jag arbetat med bland annat barn- och ungdomstandvård, uppsökande verksamhet på äldreboenden, orofacial medicin/sjukhustandvård.
2012 fick jag möjligheten att gå en resurshygienistutbildning inom parodontalvård (behandling av tandlossningssjukdomar) som hålls av specialistkliniken i Luleå. Via denna har jag fått många värdefulla kunskaper om behandling och uppföljning av parodontit/periimplantit.
Jag ser fram emot att få fortsätta hjälpa både nya och ”gamla” patienter med munhälsan på Norrtand.

Tandtekniker Sanna Vennström Olsson


Född och uppvuxen i Gällivare/Malmberget. Tog min tandteknikerexamen vid Umeå Universitet 2010. Började min karriär med ett år på folktandvårdens labb i Kiruna men har sen dess arbetat på folktandvården i Gällivare. Kommer nu att tillsammans med mina duktiga kollegor på Norrtand arbeta för att hjälpa dig som patient på bästa sätt med allt ifrån bettskenor till dentala ersättningar.

Tandsköterska Carolina Delgado


Jag är född och uppvuxen i Colombia men en kall men vacker vinterdag 2016 flyttade jag till Gällivare. Är utbildad grafisk designer och har jobbat med det både som anställd och som egenföretagare större delen av mitt liv. Nu skolar jag dock om mig till tandsköterska, vilket är spännande och roligt! Jag genomför just nu min praktiska del av utbildningen på Norrtand och jag ser fram emot att träffa alla kunder och hjälpa dem med en professionell och bra tandvård.

Sterilbiträde/Receptionist Susanne Lindholm


Susanne Lindholm heter jag och jag ser fram emot att jobba tillsammans med detta glada gäng på Norrtand.
Kommer ursprungligen ifrån Falun i Dalarna men då de äldsta barnen var små gjorde vi ett spännande vägval. Vi packade in vårt bohag i en godsvagn och flyttade mot släkten i norr. Har nu hunnit bo över halva livet häruppe i Gällivare, får kanske kalla mig norrkulla nu.
Att byta inriktning i livet och ta nya steg kan kännas bra och vara viktigt ibland.
Utbildade mig till undersköterska i Falun och har jobbat inom olika sektioner; gyn, ortopedi, kirurgi samt äldrevård.
Skolade om mig i början av 2000-talet till lärare och har jobbat på olika skolor i kommunen, även på landsbygden.
Då våra egna barn vuxit upp här i Gällivare har en hel del ideellt arbete även hunnits med genom åren i olika idrottsföreningar.
De senaste tio åren har mitt arbete varit på ett servicehus för äldre men nu var tiden rätt för mig att göra något nytt.
Norrtand är en klinik som jag förstår behövs i samhället idag.