Möt vårt team

Legitimerad tandläkare Clivia Erdel-Kickeritz


Jag har mina rötter i Thueringen, Östtyskland, där jag utbildade mig till tandläkare på Friedrich-Schiller-Universitet Jena. Efter mina studier jobbade jag på tandläkarhögskolan i Jena och utbildade tandläkarstudenter. Sedan öppnade jag en egen tandklinik och jobbade där med 4 medarbetare i 10 år. 2002 flyttade jag till Norrbotten och började jobba som allmäntandläkare på FTV Gällivare. Där har jag varit verksam som tandläkare i 15 år. Jag stortrivs med mitt yrke som tandläkare i Gällivare då jag kan använda min kunskap för patienternas bästa varenda dag.

Läs mer om Clivia

Det jag tycker bäst om att bo i Norrbotten är att kunna vara en del av denna fantastiska natur, att kunna umgås med fina, jordnära människor. Jag ser fram emot att träffa både bekanta och nya patienter i vår klinik. Genom att visa empati, att vara uppdaterad och noggrant hoppas jag, att du som patient kan känna dig hemma i vår tandklinik.

Tandtekniker Göran Sahlen


Jag är född i Boden och har varit tandtekniker sedan 1974. 2003 flyttade jag till Gällivare och har sedan dess jobbat som tandtekniker på FTV Gällivare.

Jag kommer på Norrtand framför allt arbeta på tandtekniska labbet.

Jag ska även stödja och serva tandläkare och tandhygienist i deras vardagliga patientbehandlingar. Jag ser fram emot att träffa er patienter hos oss i vårt team!

Legitimerad tandhygienist Lena Savolainen


2010 tog jag min tandhygienistexamen vid Umeå universitet. Jag började då arbeta som tandhygienist på folktandvården i Jokkmokk samtidigt som jag valde att fortsätta studera vid Umeå universitet ytterligare ett år för att avlägga kandidatexamen i oral hälsa.
2011 flyttade jag till Luleå och arbetade på folktandvården Bergnäset.
2012 fick jag hemlängtan och har sedan dess arbetat på folktandvården i Gällivare.
Under åren på folktandvården har jag arbetat med bland annat barn- och ungdomstandvård, uppsökande verksamhet på äldreboenden, orofacial medicin/sjukhustandvård.
2012 fick jag möjligheten att gå en resurshygienistutbildning inom parodontalvård (behandling av tandlossningssjukdomar) som hålls av specialistkliniken i Luleå. Via denna har jag fått många värdefulla kunskaper om behandling och uppföljning av parodontit/periimplantit.
Jag ser fram emot att få fortsätta hjälpa både nya och ”gamla” patienter med munhälsan på Norrtand.

Tandtekniker Sanna Vennström Olsson


 

Född och uppvuxen i Gällivare/Malmberget. Tog min tandteknikerexamen vid Umeå Universitet 2010. Började min karriär med ett år på folktandvårdens labb i Kiruna men har sen dess arbetat på folktandvården i Gällivare. Kommer nu att tillsammans med mina duktiga kollegor på Norrtand arbeta för att hjälpa dig som patient på bästa sätt med allt ifrån bettskenor till dentala ersättningar.

Tandsköterska Carolina Delgado


 

Jag är född och uppvuxen i Colombia men en kall och  vacker vinterdag 2016 flyttade jag till Gällivare. Är utbildad grafisk designer och har jobbat med det både som anställd och som egenföretagare större delen av mitt liv. Har dock skolat om mig till tandsköterska och har jobbat som detta sedan 2019. Älskar mitt jobb och att träffa alla patienter för att ge dem en professionell och bra tandvård.

Tandsköterska Simon Ahnfeldt


 

Född och uppvuxen i Gällivare. I drygt tio år arbetat som vårdadministratör/läkarsekreterare, men kände att det var dags för något nytt och något som innebär mer patientkontakt. Visste att det fanns skriande behov av tandvårdspersonal, och tandsköterskeyrket gjorde mig nyfiken. Sökte in på tandsköterskeutbildningen, gjorde praktiken och jobbade ett par år på Folktandvården innan jag fick ett fantastiskt erbjudande – att få vara en del av gänget på Norrtand!